Askalan kesä 2015

KESÄ ALKAA ASKALANKOSKEN PERINNEMAISEMASSA PAIMIOSSA 7.6.2015 klo. 12-15

TAITEILIJA PIVE TOIVONEN UITTAA MUKAAN MERENKIN

 

"KESÄRETKI - AKVARELLEJA MERILTÄ JA RANNOILTA"

Taiteilija Pive Toivosen näyttely Askalankosken Ketotalolla Paimiossa kesällä 2015

Aukiolo: sunnuntaisin klo 12–15 alkaen avajaispäivästä 7.6., viimeinen päivä su 9.8.

Ketotalon ylläpitäjä: Paimion seudun ympäristöyhdistys ry

 

Pive Toivonen

Kuvataiteilija Pive Toivonen on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkea-koulusta. Hän asuu Kemiönsaaren Högsårassa ja työskentelee myös ateljeessaan Sauvossa. Pive Toivonen tunnetaan vesivärikuvista ja tarinoista, jotka kertovat elämästä saaristossa ja purjehduksesta suurilla merillä. Tänä keväänä Toivoselta ilmestyi kirja Atlantin viemää.

 

Askalankosken alue: Paimion seudun ympäristöyhdistys (PSYY, toiminta-alue: Paimio ja Sauvo) on hoitanut Askalankosken  niittyjä ja ketoja vuodesta 1992: perinnemaisemakohde, koko maan mitassa merkittävä, on palautettu avoimeksi ja kukkivaksi. Pääosa työstä tehdään Ketoleireillä, niin tänäkin vuonna. Laitumilla juoksentelee tänä kesänäkin viisi 'perinnelammasta', ja laitumien ympäri juoksee riukuaita. Ns. muinaiskasvit kertovat ihmisen toiminnasta alueella rautakaudella.

 

Ketotalon näyttelyt: Ketotalolla on järjestetty näyttelyitä jo 1990-luvun lopulta lähtien. Niitä suunnitellessa on mietitty, miten näyttely sopisi paikan ja talon henkeen sekä yhdistyksen kannattamiin asioihin. Taiteenala ovat vaihdelleet, mutta erityisesti on haluttu esitellä teemoja  ja taiteilijoita, jotka joltakin nurkaltaan koskettavat Peimarin aluetta.

 

Askalankosken kesän avajaiset: Kesän ja näyttelyn avajaiset su 7.6. klo 12–15. Lapsille on omaa ohjelmaa: maalausta Ketotalon pihalla Piven kanssa ja tietenkin myös lampaiden rapsuttelua. Lisäksi talolla Ketokahvila: lettuja, marjatorttua ja niittylihamakkaraa itse paistaen.

 

Ketoleiri: Avoin talkooleiri perinteiseen tapaan heinäkuussa, ti-su 7.–12.7. Leirille voi osallistua myös lyhemmän ajan. Yhden päivän työrupeamakin vie eteenpäin! Kokeneen leirinvetäjän johtamasta talkoorehkimisestä on palkkana mainio ruokatarjoilu, jonka takaa kokopäiväinen kokki.

 
Ajo-ohje Turusta päin: Paimion keskustan valoristeyksestä kohti Tarvasjokea
noin 6 km. Tarvasjoentieltä poiketaan vasemmalle jokilaaksoon: 
viitassa tekstit "Askalan voimala" ja "Voimalantie". 
Tätä tietä n. 1.5 km laakson pohjalle asti; loppupäässä on jyrkkä alamäki. 

Huom! Navigaattori voi viedä väärille teille, noudata mieluummin tätä ohjetta. Älä poikkea tieltä patosillalle, vaan jatka eteenpäin alamäkeä. Voimalan luona on iso P-paikka ja opaste. Tästä jatketaan jalan voimalan sivuitse kohti riippusiltaa, josta punainen leiritalo jo näkyykin, matkaa on vain noin 100 metriä. Riippusilta kulkee yli joen päähaaran, joka on padon takia useimmiten kuiva.