Matkakuvia maailmalta - Galleria Ronga, Tampere

 

Matkakuvia maailmalta -näyttely Galleria Rongassa tuo Pive Toivosen akvarellit ensimmäistä kertaa näytteille Tampereelle. Mukana on kuvasarjoja Uudesta-Seelannista, Tasmaniasta ja Italiasta.

 

Tervetuloa avajaisiin torstaina 4. tammikuuta klo. 18-20

 

Matkakuvia maailmalta-näyttely Galleria Rongassa on Pive Toivosen ensimmäinen näyttely Tampereella. Siellä on esillä kymmeniä pieniä kuvia, jotka on piirretty ympäri maailmaa vuoden 2016  aikana.

 

 

Toteutunut haave – matkakuvat Uudesta-Seelannista ja Australiasta

akvarelli 2016

21 kuvan sarja

yhden kuvan koko kehystettynä 32x35cm

 

Kahdenkymmenen työvuoden jälkeen Suomessa voi saada puoli vuotta vuorotteluvapaata. Mies päätti toteuttaa unelmansa, ottaa vuorotteluvapaata ja matkustaa maapallon toiselle puolelle. Minä menin mukaan ja dokumentoin matkan piirtämällä.

Snapshots from Rome

akvarelli 2016

20 kuvan sarja

yhden kuvan koko kehystettynä 30x32cm

 

Matkailijat räpsivät kuvia taukoamatta. Snapshots from Rome on kahdenkymmenen kuvan sarja Roomasta, hitaimmin kuvatut näpsäykset. Valokuvauksen sijasta piirrän ja maalaan ne kuvat, jotka kameralla ottaisin. Kuvien tarkoitus on sama: tallentaa yksityiskohtia, havaintoja, nähtyä.

Driving directions for Tasmania

Tussi 2016

10 kuvan sarja

 

Työskentelin keväällä 2016 taiteilijaresidenssissä Tasmaniassa. Siellä elää valtavasti pieniä kenguruita eli wallabeja. Aluksi näimme niitä pelkästään kuolleina teiden varsilla tai jauhelihana kaupan pakastealtaassa. Emme halunneet olla osallisena kenguruiden kuolemaan, joten ajoimme autoa vain valoisaan aikaan. Kuudelta illalla tuli pimeä ja sitä ennen oli palattava mökkiin, jossa asuimme. Kuvasarjassa Googlen ajo-ohjeet reiteillemme Tasmaniassa sekä päiväkirjatekstini tuovat esiin tien reunoilta kuvaamieni kengurunraatojen hahmot.

 

Talo Toscanassa

väriaineita paperille 2016

6 kuvan sarja

yhden kuvan koko 51x18cm

 

Talo Toscanassa on suomalaisen haavelistan top kympissä. Olen mässäillyt ajatuksella ja maalannut Toscanalaisen sypressirivin italialaisilla kahvilla, punaviineillä ja sienanmaa pigmenteillä.

 

Galleria Ronga

Rongankatu 1, Tampere

Avoinna ti-su klo. 12-18