Andromeda Atlantic art

Andromedan matkablogi on ollut huippusuosittu ja sen pohjalta on tehty kirja.

 

ATLANTIN VIEMÄÄ

 

 

 

Kuvataiteilija Pive Toivosen on purjehtinut yhdessä Kyösti Palokärjen kanssa s/y Andromedalla Atlantin saarille ja takaisin

S/y Andromeda on turun veneveistämöllä 1969 rakennettu Finnrose 37. Se on pitkäkölinen ja vakaa matkavene. Andromeda Atlantic Art reitti kulki Itämereltä Pohjanmeren kautta Biskajalle, sieltä Portugalin ja Marokon kautta Kanariansaarille ja Madeiralle. Kaukaisimmat saaret ovat Azorit keskellä Atlanttia. Sieltä paluumatka tehtiin Irlannin ja Skotlannin kautta Tanskaan ja Itämerelle.

Matkan aikana Pive on tehnyt mereen ja saariin liittyvää taidetta sekä kuvia ja tarinoita tähän piirrettyyn päiväkirjaan. Tarinoiden kuvissa Pive on kettu, Kyösti on mäyrä, ja purjehdus välillä hurjaa ja välillä vaikeaa.

 

Visual Artist  Pive Toivonen is has sailed with s/y Andromeda to the Atlantic Islands. The journey  started in August 2012 in Finland and ended in the home island Högsåra september 2013.

S/y andromeda is made in 1969 in Turku. It is a longkeeled and strong oceancruiser. The route of Andromeda Atlantic Art goes from Finland to North Sea and Biscay, Spain, Portugal and Morocco, Canary Islands and Madeira. From Madeira to Azores and then via Ireland and Scotland to Denmark.

During the journey Pive made art about sea and landscape and pictures and stories to this painted diary. In the diary Pive is fox, Kyösti is batcher and sailing is sometimes great and sometimes difficult.

 

 

Valmistautuminen Atlantille

 

Piirretty päiväkirja matkaan valmistautumisesta.